Maslinovo ulje i riba su savršena kombinacija za jedan ukusni ručak koji će oduševiti Vaše prijatelje i obitelj!
Sastojci
Maslinovo ulje (za četkanje i zalijevanje)
Sol
Svježe mljeveni papar
1/4 šalice svježih listova ružmarina
4 stabljike peršina
1 zgnječeni češanj češnjaka
2 prepolovljene kriške limuna
Priprema
Pustite ribu da odstoji na sobnoj temperaturi 20 minuta; osušite papirnatim ručnicima.
Ribu premažite maslinovim uljem i obilno začinite iznutra i izvana solju i paprom. Napunite šupljinu stabljikama peršina, češnjakom, ružmarinom i limunom.
Rešetku roštilja premažite uljem. Pecite ribu na umjereno jakoj vatri, nepoklopljenu, dok se lagano ne pouglji i lako se otpusti s rešetke, 10 minuta. Okrenite i pecite dok meso ne pobijeli, još 10 minuta. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da odstoji 10 minuta. Prelijte uljem, ukrasite s malo limuna i listove ružmarinai poslužite.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: