Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Juneći odresci marinirani u limunu i maslinovom ulju

05.01.2023.

Oduševite nepca svojih ukućana ili gostiju s ovim vrhunskim receptom koji zahtjeva minimalno sastojaka! 

Sastojci

  • 4 juneća odreska bolje kvalitete
  • maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka, oguljena i zgnječena
  • 1 šaka svježih listova kadulje, nasjeckanih
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 limun

Priprema

  1. Juneće odreske posložite na dasku za rezanje. Poškropite ih maslinovim uljem, pospite češnjakom, kaduljom, soli i s dosta papra. U međuvremenu, naribajte koricu limuna i utrljajte ju u meso, zatim, limun prerežite na dva dijela i preko njih iscijedite jednu polovicu.
  2. Prstima utrljajte ovu marinadu na obje strane odreska kako bi bili ravnomjerno začinjeni.
  3. Na tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ju da postane vruća.
  4. Stavite odreske na vruću tavu ili rešetku i obavezno napravite razmak između njih. Ako vam tava nije dovoljno velika, tada pecite u serijama.
  5. Nakon dvije minute  pečenja okrenite odreske na drugu stranu, a zatim ih okrenite svaku minutu dok ukupno pečenje ne bude trajalo osam minuta.
  6. Jednom kada su se vaše juneće šnicle ispekle, dok su još u tavi preko njih iscijedite drugu polovicu limuna i pustite da na trenutak zacvrče. Potom ih izvadite na tanjur i servirajte uz kriške krumpira koje ste prethodno ispekli u pećnici te prekrasnom zelenom salatom i blagim jogurt umakom.
  7. Dobar tek!
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno