Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Kremasta tjestenina s kukuruzom!

18.05.2022.

Impresionirajte vaše goste ovim jelom od tjestenine koje izgleda otmjeno, a zapravo je vrlo jednostavno. Ovaj recept  izvrstan je način da iskoristite svježi ljetni kukuruz u umaku od vrhnja i kombinaciji s  parmezanom i svježim bosiljkom...

Sastojci

  • 500 g Tjestenine  (Fusilli,Penne rigate, Eliche ili sl.)
  • 100 g Maslaca
  • Žlica brašna
  • Češnjak – 2 režnja
  • Pileći temeljac
  • Limunov sok
  • Bosiljak
  • Vrhnje za kuhanje
  • Kukuruz - šećerac
  • Parmezan 

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu po želji.
  2. Otopite maslac u tavi, a zatim dodajte brašno.
  3. Umiješajte češnjak i podlijte pilećim temeljcem. Pirjajte 2 minute.
  4. Dodajte limunov sok posolite i poparite.
  5. Zatim umiješajte vrhnje i dodajte kukuruz.
  6. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
  7. Umiješajte parmezan i bosiljak i maknite tavu s vatre.
  8. Prelijte ocijeđenu tjesteninu umakom i poslužite.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: