Svim gurmanima jedno od omiljenih jela su lazanje. Maxi Vam je spremio recept za NAJBOLJE LAZANJE NA SVIJETU! Krenimo kuhati!
Sastojci
1 kg slatke talijanske kobasice
¾ kg nemasne mljevene govedine
½ šalice mljevenog luka
2 češnja češnjaka, zgnječena
1 limenka zdrobljene rajčice (cca 793 grama)
2 konzerve rajčice (cca 170 grama)
2 konzerve umaka od rajčice (cca 185 grama)
½ šalice vode
2 žlice bijelog šećera
1 ½ žličice suhih listova bosiljka
½ žličice sjemenki komorača
1 ½ žličice soli
¼ žličice mljevenog crnog papra
4 žlice nasjeckanog svježeg peršina
12 listova za lazanje
400 grama ricotta sira
1 jaje
¾ kg mozzarella sira, narezanog
¾ šalice ribanog parmezana
Priprema
Kuhati kobasice, mljevenu govedinu, luk i češnjak na srednjoj vatri dok dobro ne porumene. Umiješajte mljevene rajčice, pastu od rajčice, umak od rajčice i vodu. Začinite šećerom, bosiljkom, sjemenkama komorača, 1 žličicom soli, paprom i 2 žlice peršina. Pirjajte poklopljeno oko sat vremena, povremeno miješajući.
Zakuhajte veliki lonac s blago posoljenom vodom. U njega stavite listove za lazanje u kipućoj vodi 8 do 10 minuta. Ocijedite listove, i isperite ih hladnom vodom. U zdjeli pomiješajte sir ricotta s jajetom, preostalim peršinom i 1/2 žličice soli.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C.
Rasporedite 1/2 šalice mesnog umaka na dno posude za pečenje veličine 9x13. Rasporedite 6 listova po mesnom umaku. Premažite polovicom smjese od ricotta sira. Na vrh stavite trećinu kriški sira mozzarelle. Žlicom prelijte 1 1/2 šalice mesnog umaka preko mozzarelle i pospite 1/4 šalice parmezana. Ponovite slojeve, a na vrh stavite preostalu mozzarellu i parmezan. Pokrijte folijom: da se spriječi lijepljenje, pazite da folija ne dodiruje sir.
Pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 25 minuta. Ohladite 15 minuta prije posluživanja.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: