Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

  • 9 osoba
  • 3 sata
  • srednje zahtjevno

Najbolje lazanje na svijetu

22.02.2022.

Svim gurmanima jedno od omiljenih jela su lazanje. Maxi Vam je spremio recept za NAJBOLJE LAZANJE NA SVIJETU! Krenimo kuhati!

Sastojci

  • 1 kg slatke talijanske kobasice
  • ¾ kg nemasne mljevene govedine
  • ½ šalice mljevenog luka
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1 limenka zdrobljene rajčice (cca 793 grama)
  • 2 konzerve rajčice (cca 170 grama)
  • 2 konzerve umaka od rajčice (cca 185 grama)
  • ½ šalice vode
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 1 ½ žličice suhih listova bosiljka
  • ½ žličice sjemenki komorača
  • 1 ½ žličice soli
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra
  • 4 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 12 listova za lazanje
  • 400 grama ricotta sira
  • 1 jaje
  • ¾ kg mozzarella sira, narezanog
  • ¾ šalice ribanog parmezana

Priprema

  1. Kuhati kobasice, mljevenu govedinu, luk i češnjak na srednjoj vatri dok dobro ne porumene. Umiješajte mljevene rajčice, pastu od rajčice, umak od rajčice i vodu. Začinite šećerom, bosiljkom, sjemenkama komorača, 1 žličicom soli, paprom i 2 žlice peršina. Pirjajte poklopljeno oko sat vremena, povremeno miješajući.
  2. Zakuhajte veliki lonac s blago posoljenom vodom. U njega stavite listove za lazanje u kipućoj vodi 8 do 10 minuta. Ocijedite listove, i isperite ih hladnom vodom. U zdjeli pomiješajte sir ricotta s jajetom, preostalim peršinom i 1/2 žličice soli.
  3. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C.
  4. Rasporedite 1/2 šalice mesnog umaka na dno posude za pečenje veličine 9x13. Rasporedite 6 listova po mesnom umaku. Premažite polovicom smjese od ricotta sira. Na vrh stavite trećinu kriški sira mozzarelle. Žlicom prelijte 1 1/2 šalice mesnog umaka preko mozzarelle i pospite 1/4 šalice parmezana. Ponovite slojeve, a na vrh stavite preostalu mozzarellu i parmezan. Pokrijte folijom: da se spriječi lijepljenje, pazite da folija ne dodiruje sir.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 25 minuta. Ohladite 15 minuta prije posluživanja.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno