Jednom kada isprobate ovaj domaći recept često ćete posegnuti za njim.
Osim što spada među jednostavnije recepte, piletina u Alfredo umaku idealna je večera kada u tjednu trebate nešto brzo, ukusno i zasitno.
Sastojci
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 pileća prsa bez kostiju i kože
2 žličice soli
Svježe mljeveni crni papar (po izboru)
350 ml punomasnog mlijeka
1 pileća kocka za juhu za 350 ml pileće juhe za izradu umaka
2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
230 g tjestenine
110 ml vrhnja za kuhanje
200 g svježe ribanog parmezana
Svježe nasjeckani peršin
Priprema
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i začinite solju i paprom. Piletinu pržite dok ne porumeni i ne bude pečena, oko 5-8 minuta na jednoj strani. Zatim, pustite da odstoji oko 10 minuta. Potom ju narežite na fete koje ćete koristiti kasnije.
U dublju tavu ili manji lonac dodajte punomasno mlijeko, pileću kocku za juhu koju ste prethodno razmutili u vrućoj vodi i sitno narezani češnjak. Začinite solju i paprom te pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu i nastavite često miješati. Neka tjestenina kuha dok ne bude al dente.
Umiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan dok se ne sjedine. Pirjajte dok se umak ne zgusne.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: