Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

  • 2-4
  • 30 minuta

Piletina s tjesteninom u bogatom Alfredo umaku

24.01.2023.

Jednom kada isprobate ovaj domaći recept često ćete posegnuti za njim.

Osim što spada među jednostavnije recepte, piletina u Alfredo umaku idealna je večera kada u tjednu trebate nešto brzo, ukusno i zasitno. 

Sastojci

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 pileća prsa bez kostiju i kože
  • 2 žličice soli
  • Svježe mljeveni crni papar (po izboru)
  • 350 ml punomasnog mlijeka
  • 1 pileća kocka za juhu za 350 ml pileće juhe za izradu umaka
  • 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
  • 230 g tjestenine
  • 110 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g svježe ribanog parmezana
  • Svježe nasjeckani peršin

Priprema

  1. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i začinite solju i paprom. Piletinu pržite dok ne porumeni i ne bude pečena, oko 5-8 minuta na jednoj strani. Zatim, pustite da odstoji oko 10 minuta. Potom ju narežite na fete koje ćete koristiti kasnije.
  2. U dublju tavu ili manji lonac dodajte punomasno mlijeko, pileću kocku za juhu koju ste prethodno razmutili u vrućoj vodi i sitno narezani češnjak. Začinite solju i paprom te pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu i nastavite često miješati. Neka tjestenina kuha dok ne bude al dente.
  3. Umiješajte vrhnje za kuhanje i parmezan dok se ne sjedine. Pirjajte dok se umak ne zgusne.
  4. Maknite s vatre i umiješajte narezanu piletinu.
  5. Ukrasite peršinom.
  6. Dobar tek!
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno