Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Recept za marinadu od limuna i ružmarina

27.04.2022.

S toplim danima stiže nam i dugo čekano roštiljanje na svježem zraku, kada ste zadnji puta probali neku novu metodu mariniranja? Možda je baš vrijeme da pokušate nešto novo i iznenadite svoje ukućane ili prijatelje na nekom od druženja uz ukusan roštilj. 

Sastojci

  • 3 velika limuna
  • 1/4 šalice svježih listova ružmarina
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog bijelog papra

Priprema

  1. Prepolovite limune i iscijedite sok u srednju plastičnu ili staklenu zdjelu. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.
  2. Marinirajte piletinu 1 do 2 sata u smjesi prije kuhanja. Odbacite višak marinade.
  3. Marinada se može napraviti unaprijed i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku tjedan dana, a u zamrzivaču do tri mjeseca.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: