Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Rižoto s pjenušcem, limunom i ružmarinom

22.07.2022.

Osvježite se ovim vrhunskim receptom i dočekajte svoje goste s daškom talijanske kuhinje.

Sastojci

  • 300 grama riže
  • 60 grama maslaca
  • Limun
  • Pjenušavo vino
  • 60 grama Grana Padano, nariban
  • ružmarin
  • višenamjensko brašno

Priprema

  1. U velikom loncu tostirajte rižu 1-2 minute, zatim dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začinite i promiješajte.
  2. Dodajte 1/2 šalice pjenušca, stavite rižu kuhati neprestano miješajući dok vino ne ispari. Dodajte ½ šalice slane kipuće vode i miješajte dok se ne upije. Nastavite dodavati posoljenu kipuću vodu u koracima od ½ šalice, neprestano miješajući, dok se tekućina ne upije i riža ne postane al dente, oko 15 minuta. Ugasite vatru i ostavite rižu da odstoji oko 30 sekundi, zatim umiješajte 1/2 šalice pjenušca, maslac i naribani Grana Padano.
  3. Dodajte vino neprestano miješajući dok ne ispari. 
  4. Naribajte koricu 1 limuna i dobro operite 4-5 grančica ružmarina, pa pospite brašnom. Zagrijte 1/2" ulja na 170 C i pržite ružmarin oko 30 sekundi.
  5. Prelijte rižoto prženim ružmarinom, malo limunove korice i velikom količinom svježe mljevenog ružičastog papra u zrnu. Poslužite odmah.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno