Osvježite se ovim vrhunskim receptom i dočekajte svoje goste s daškom talijanske kuhinje.
Sastojci
300 grama riže
60 grama maslaca
Limun
Pjenušavo vino
60 grama Grana Padano, nariban
ružmarin
višenamjensko brašno
Priprema
U velikom loncu tostirajte rižu 1-2 minute, zatim dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začinite i promiješajte.
Dodajte 1/2 šalice pjenušca, stavite rižu kuhati neprestano miješajući dok vino ne ispari. Dodajte ½ šalice slane kipuće vode i miješajte dok se ne upije. Nastavite dodavati posoljenu kipuću vodu u koracima od ½ šalice, neprestano miješajući, dok se tekućina ne upije i riža ne postane al dente, oko 15 minuta. Ugasite vatru i ostavite rižu da odstoji oko 30 sekundi, zatim umiješajte 1/2 šalice pjenušca, maslac i naribani Grana Padano.
Dodajte vino neprestano miješajući dok ne ispari.
Naribajte koricu 1 limuna i dobro operite 4-5 grančica ružmarina, pa pospite brašnom. Zagrijte 1/2" ulja na 170 C i pržite ružmarin oko 30 sekundi.
Prelijte rižoto prženim ružmarinom, malo limunove korice i velikom količinom svježe mljevenog ružičastog papra u zrnu. Poslužite odmah.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: