Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Svinjetina u umaku od gljiva!

18.05.2022.

Pripremite obiteljski ručak koji će svi članovi obožavati! Krenimo zajedno kuhati!

Sastojci

  • 500 g svinjskog mesa narezanog na medaljone
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice maslaca podijeljeno
  • 200 g šampinjona
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice Dijon senfa
  • 1/4 žličice začina po izboru mažuran, timijan, ružmarin, čubar
  • 1/4 šalice pileće/goveđe juhe ili vina (suho bijelo)
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje

Priprema

  1. Odrežite višak masnoće sa svinjetine (po želji) i narežite je na medaljone od cca. 2 cm. Svaki komad posolite i popaprite.
  2. Dodajte ulje i jednu žlicu maslaca u tavu na srednje jakoj vatri. Pustite da se tava zagrije nekoliko minuta.
  3. Pecite svinjetinu 3 minute sa strane, a zatim je prebacite na tanjur.
  4. Dodajte preostale 2 žlice maslaca i kad se otopi, dodajte gljive i kuhajte 5-6 minuta, povremeno miješajući, ili dok se voda ne pusti i skuha.
  5. Umiješajte nasjeckani češnjak, dijon senf, začine i pileću juhu. Ostavite da se kuha oko jednu minutu.
  6. Dodajte vrhnje i kuhajte još minutu.
  7. Vratite svinjetinu u tavu i ostavite da se kuha još 3-5 minuta ili dok se svinjetina ne skuha i dok se umak malo ne zgusne. Možda ćete morati malo smanjiti vatru.
  8. Po potrebi dodatno začinite solju i paprom i poslužite.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: