Pripremite obiteljski ručak koji će svi članovi obožavati! Krenimo zajedno kuhati!
Sastojci
500 g svinjskog mesa narezanog na medaljone
Sol i papar po ukusu
1 žlica maslinovog ulja
3 žlice maslaca podijeljeno
200 g šampinjona
3 češnja češnjaka
1/2 žličice Dijon senfa
1/4 žličice začina po izboru mažuran, timijan, ružmarin, čubar
1/4 šalice pileće/goveđe juhe ili vina (suho bijelo)
3/4 šalice vrhnja za kuhanje
Priprema
Odrežite višak masnoće sa svinjetine (po želji) i narežite je na medaljone od cca. 2 cm. Svaki komad posolite i popaprite.
Dodajte ulje i jednu žlicu maslaca u tavu na srednje jakoj vatri. Pustite da se tava zagrije nekoliko minuta.
Pecite svinjetinu 3 minute sa strane, a zatim je prebacite na tanjur.
Dodajte preostale 2 žlice maslaca i kad se otopi, dodajte gljive i kuhajte 5-6 minuta, povremeno miješajući, ili dok se voda ne pusti i skuha.
Umiješajte nasjeckani češnjak, dijon senf, začine i pileću juhu. Ostavite da se kuha oko jednu minutu.
Dodajte vrhnje i kuhajte još minutu.
Vratite svinjetinu u tavu i ostavite da se kuha još 3-5 minuta ili dok se svinjetina ne skuha i dok se umak malo ne zgusne. Možda ćete morati malo smanjiti vatru.
Po potrebi dodatno začinite solju i paprom i poslužite.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: