Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Uskrsna šunka u kruhu

04.04.2022.

Uskrs je pred vratima, bacimo pogled na kreaciju koja se nalazi na brojnim uskrsnim stolovima. Ova slatka uskrsna šunka savršena je za veliko obiteljsko okupljanje.

Sastojci

  • Kuhana šunka
  • 500 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • Kvasac
  • 200 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 6 jaja
  • 1 žumanjak
  • Sol

Priprema

  1. Kuhajte šunku oko 3 sata u puno vode. Ocijedite i posušite.
  2. U čistu zdjelu prosijte brašno – dodajte kvasac, šećer, sol, otopljeni maslac, toplo mlijeko i jaja i izmiješajte. Zatim miješalicom dobro promiješajte.
  3. Tijesto stavite u posudu (pazite da je površina posuta brašnom), poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.
  4. Uklonite kožu sa šunke.
  5. Na lim za pečenje namazati malo masnoće i po njemu posuti brašno. Stavite tijesto na vrh, a zatim stavite šunku na tijesto. Šunku prelijte izmućenim žumanjkom i pospite brašnom.
  6. Umotajte šunku u tijesto. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu (180°C) i pecite oko sat vremena.
  7. Nakon što je šunka kuhana narežite ju i poslužite. (Da vam šunka ne zagori možete gornji dio prekriti folijom.)
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno