Uskrs je pred vratima, bacimo pogled na kreaciju koja se nalazi na brojnim uskrsnim stolovima. Ova slatka uskrsna šunka savršena je za veliko obiteljsko okupljanje.
Sastojci
Kuhana šunka
500 g brašna
1 žlica šećera
Kvasac
200 g maslaca
200 ml mlijeka
6 jaja
1 žumanjak
Sol
Priprema
Kuhajte šunku oko 3 sata u puno vode. Ocijedite i posušite.
U čistu zdjelu prosijte brašno – dodajte kvasac, šećer, sol, otopljeni maslac, toplo mlijeko i jaja i izmiješajte. Zatim miješalicom dobro promiješajte.
Tijesto stavite u posudu (pazite da je površina posuta brašnom), poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.
Uklonite kožu sa šunke.
Na lim za pečenje namazati malo masnoće i po njemu posuti brašno. Stavite tijesto na vrh, a zatim stavite šunku na tijesto. Šunku prelijte izmućenim žumanjkom i pospite brašnom.
Umotajte šunku u tijesto. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu (180°C) i pecite oko sat vremena.
Nakon što je šunka kuhana narežite ju i poslužite. (Da vam šunka ne zagori možete gornji dio prekriti folijom.)
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: